Blog
Whatsapp son goruntuleme logo

Whatsapp son görülme zamanı nasıl kapatılır?

İpuçları 22 Ağustos 2016 14:45

Gizliliğinizi korumak için Whatsapp'ta son görülmeyi nasıl kapatırsınız.

Whatsapp kullanıcılarının en çok merak ettiği şeylerden biri, Whatsapp’taki son görülme zamanının nasıl kapatılacağıdır. Birçok Whatsapp kullanıcısı son görülme zamanlarının başkaları tarafından görülmesini istememektedir. Whatsapp kullanıcıları hem Whatsapp son görülme zamanını hem de iletilerin okundu bilgisini gizlemek istiyor. Bu konularda bilgi sahibi olmak isteyen Whatsapp kullanıcıları durum, profil fotoğrafı, okundu bilgisi ve son görülme zamanı gibi kişisel özellikleri gizlemek için ne yapılması gerektiğini bu yazıyı okuyarak daha iyi anlayacaktır.

Whatsapp kullanıcıları, genelde kişisel bilgilerini koruyarak kendilerini oluşabilecek tehditlerden korumak ister. Whatsapp son görülme kapatma işlemi için ilk önce Whatsapp uygulamasını açınız. Uygulamayı açtığınızda sağ üst köşede dikey pozisyonda üst üste dizilmiş noktaları göreceksiniz. O sekmeyi açtığınızda karşınıza Ayarlar menüsü çıkacaktır. Ayarlar menüsüne girdiğinizde Whatsapp hesap ayarları menüsü karşınıza çıkacaktır. Bu menü içerisinde yer alan Hesap alanına giriş yapınız. Hesap alanına giriş yaptıktan sonra ilk sekmede karşınıza Gizlilik menüsü çıkacaktır. Gizlilik menüsünün içerisine girdiğinizde;

Son Görülme, Profil Fotoğrafı, Durum ve Engellenenler menülerini göreceksiniz.

Son Görülme menüsünün içerisine girdiğinizde Whatsapp’taki son görülme durumunuzu

  • Herkes,
  • Kişilerim
  • Hiç kimse olarak ayarlayabilirsiniz.20160822144217_whatsapp%20son%20goruntuleme.JPG

Son görülme durumunuzu gizlediğinizde başkalarının da son görülme durumunu göremeyeceksiniz. Kişisel bilgilerinizi kimlerin görebileceğini ya da kimlerin göremeyeceğini ayarlamak için Gizlilik menüsünden faydalanabilirsiniz. Profil fotoğrafı menüsüne girdiğinizde Herkes, Kişilerim ve Hiç Kimse seçeneklerinden birini kullanarak profil fotoğrafınızı kimlerin görebileceğini seçebilirsiniz. Durum menüsüne girerek son durum bilginizi yine kimlerin görebileceğine karar verebilirsiniz. Engellenmiş Kişiler listenizde daha önce engellediğiniz kişileri görebilir ve engellerini kaldırabilirsiniz. Okundu bilgisi seçeneğini kapatırsanız eğer diğer kişilerin okundu bilgisini göremezsiniz. Okundu bilgileri hep grup sohbetleri için gönderilmektedir.

Kişisel bilgilerinizin gizliliği ve güvenliği adına Whatsapp son görülme gizleme işlemi için Whatsapp uygulaması içerisinde yer alan Ayarlar bölümüne girmelisiniz. Ayarlar bölümüne giriş yaptıktan sonra Hesap bölümünü seçerek işleminize devam edebilirsiniz. Hesap bölümünün içerisinde yer alan Gizlilik bölümüne giriş yaptığınızda son görülme zamanı bilginizi dilediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz. Telefonlar üzerinden gönderilen kısa mesaj devrinin kapanmasına yol açan Whatsapp uygulaması, internet üzerinden ücretsiz olarak mesajlaşma fırsatı sunmaktadır. Mesajlaşma sırasında uygulama içerisinde yer alan Ayarlar kısmından kişisel bilgilerinizi ya da mesajlarınızı güvence altına alabilirsiniz. Kişisel bilgilerinizin güvenliği ya da gizliliği adına yaptığınız son görülme zamanı gizleme işlemi sonrasında siz de listenizdeki kimsenin son görülme zamanını göremezsiniz.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712