Blog
Apple Watch

Teknoloji ve tasarım harikası Apple Watch

Duyurular 21 Nisan 2016 23:45

Apple Watch'ın öne çıkan özellikleri

Apple ailesi Apple Watch için şimdiye kadar ürettiğimiz en kişisel teknolojimiz diyor. Biz ise bu cihazı açıklayabilecek cümleler bulamıyoruz. Bileğinizde taşıdığınız bu küçük iPhonelar tek kelime ile teknoloji harikası. Daha önceleri saat ekranlarının yanlarında bulunan kurma düğmeleri sadece akrep ve yelkovanı ayarlamak için kullanılırdı. Apple Watch ile bu düğmeler hem saat görevi görüyor, hem de internet üzerinden size dünyayı dolaştırıyor.

Piyasada yer alan akıllı saatler her marka akıllı telefonlarla etkileşim sağlayarak aktif hale gelebiliyorlar. Ancak Apple markası farklılığını burada da ortaya koyuyor. Apple Watch akıllı saatler, sadece iPhone cihazlarla çalışıyor.

Apple Watch cihazlar iki farklı boyutta üretildi. Kullanım alanınıza göre ise yüzlerce farklı kordon ve saat gövdesi seçeneği sunuyor. Dokunmatik ekran olan cihazlar hem ekran üzerinden, hem de yanlarda bulunan düğmeler ile yönetilebiliyor. Ayrıca saatler küçük titreşimlerle uyarılar veriyor. Kalp ritmi olarak belirtilen bu titreşimler, karşı taraftan bir Apple Watch kullanıcısı tarafından hatırlandığınızı göstermek amaçlı kullanılabiliyor. Bu cihazlarda, mesajlaşırken kullandığınız emojiler, hareketli olarak bulunuyor.

Mesajlaşmaya ek olarak sesli haberleşme özelliği

Bir iPhone cihaz ile yapabildiğiniz her türlü mesajlaşma akıllı saatiniz ile de yapılabiliyor. Apple Watch ile akıllı telefonunuza gelen aramaları alabiliyor ve onlara yanıt verebiliyorsunuz. Bileğinizde taşıdığınız telefonunuz ile her türlü arama ve mesajlaşma işlemini rahatlıkla yapabiliyorsunuz. Oldukça kaliteli bir ses sistemine sahip olan cihazlar konuşma esnasında sesin dağılmasını ve yayılmasını engelleyerek, son derece kaliteli konuşmalar yapmanızı sağlıyor. Apple akıllı saatlerde walkie talkie denilen telsiz modülü de bulunmakta ki, bu modül ile saatlerinizi bir telsiz gibi kullanabiliyor, başka bir Apple akıllı saat sahibi ile telsizlerde olduğu gibi sesli haberleşme sağlayabiliyorsunuz.

Sporda en iyi yardımcınız

Saatlerin teninizle temas eden kısmında bulunan algılayıcılar ile Apple watch spor yaparken en büyük yardımcınız olacak. Siz sporunuzu yaparken, saatiniz sizin yerinize adımlarınızı sayacak, içerisinde bulunan özel uygulama ile spor boyunca kaç kalori yaktığınızı ve tüm vücut bilgilerinizi sizinle paylaşabilecek. Nabız ölçerlerle istediğiniz zaman nabzınızı ölçebilir ve kalp ritminizi titreşim olarak başka bir iphone kullanıcısına kolaylıkla gönderebilirsiniz.

Maillerinizi Apple Watch’dan kontrol edin

Bir iPhone telefon ile yapabileceğiniz her türlü uygulamayı Apple Watch akıllı saatiniz ile de rahatlıkla yapabilirsiniz. Saat üzerinden maillerinizi kontrol edebilir, resim alışverişinde bulunabilirsiniz. Aynen dokunmatik cihazlarda olduğu gibi ekranı parmaklarınızın arasında istediğiniz boyuta getirebilirsiniz. Resimleri parmaklarınızla büyütüp küçültebilirsiniz. Apple cihazlarda kullanılan her türlü uygulama ilk başlangıçta akıllı saatler ile uyumlu olamasa da, zaman geçtikçe bu uyum bir bir bütün uygulamaları kapsamaya başlıyor. Daha şimdiden Apple cihazlarda oldukça yoğun tercih edilen ve sevilen uygulamalar, Apple Watch cihazlar için de uyarlanmaya başlandı. Saatiniz ile App Store üzerinden istediğiniz uygulamayı indirebilir ve rahatlıkla kullanabilirsiniz.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712