Blog
İphone’unuzu suya düşürdüğünüzde yapmanız gereken 10 şey

İphone’unuzu suya düşürdüğünüzde yapmanız gereken 10 şey

İpuçları 21 Nisan 2016 23:45

Gözünüz gibi baktığınız, gün içinde sıklıkla kullandığınız iPhone’unuz bir anlık elinizden kayarak suya düşebilir veya masada bulunan bir suyun devrilmesiyle suyla teması kaçınılmaz olabilir. Böyle bir durumda doğru müdahele etmek çok önemli.

Gözünüz gibi baktığınız, gün içinde sıklıkla kullandığınız iPhone’unuz bir anlık elinizden kayarak suya düşebilir veya masada bulunan bir suyun devrilmesiyle suyla teması kaçınılmaz olabilir. Böyle bir durumda doğru müdahele etmek çok önemli. İşte iPhone’nuzun suya düştüğünde yapmanız gereken 10 şey:

• Öncelikle mümkün olan en kısa sürede iPhone’unuzu sudan çıkarın.
• Telefonunuzu hemen kapatın. Eğer şarjdaysa dikkatli bir şekilde fişten çıkarın.
• iPhone kılıfını çıkarın, kulaklık veya benzeri bir kablo ile bağlantısını kesin.
• Bataryası, sim kartı veya suya maruz kalıp zarar görebilecek herhangi bir parçasını çıkarın.
• Temiz bir bezle nazikçe kurulayın. Saç kurutma makinesi ile kurutmaktan kaçının.
• Telefonu biraz sallayıp içinde kalan suları boşaltabilirsiniz.
• Cihazınızı sıcak ortamdan uzak tutmalısınız.
• Bezin yanı sıra pamuk ve kulak temizleme çubuğuyla da kurulayabilirsiniz. Normal bez ve havlular suyu yeterince iyi çekemeyebilir. Etkili bir kurulama için suyu daha iyi çeken pamuktan yararlanabilirsiniz.
• Eğer bu uygulamalara rağmen telefonunuzda bir sorun yaşıyorsanız, cihazınızı güvenilir bir cep telefonu tamir servisine götürmenizi öneririz. Akıllı telefon tamiri konusunda yenilikçi ve pratik bir servis olan Cepfix’i tercih edebilirsiniz.
• Yeni aldığınız kıyafetlerin ceplerinde ve çantalarda bulunan kağıt paket içerisindeki kum taneciklerinden oluşan, ürünlerin paslanma ve küflenmesini önleyen Silka jel adlı toz, suya düşen telefonlar için mucizevi bir formül. Telefonunuzu slika jel ile dolu bir kaba koyarak cihaza sızmış olan su ve nemin hızlı bir şekilde emilmesini sağlayabilirsiniz.

Telefonunuzun suya düşmesi birçok farklı arızaya neden olabilir. Telefonunuzda ne gibi hasarların oluştuğunu ve bununla birlikte tamir bedelinin ne olacağını öğrenmek için Cepfix’e başvurabilirsiniz. Cep telefonu tamiri servisi olan Cepfix, suya düşmüş telefonunuzu alıp inceler ve arıza tespiti sonrası servis bedelini belirleyip sizinle paylaşır. Onayınızla birlikte de cihazınızı tamir edip evinize ulaştırır. Böylece oturduğunuz yerden cep telefonunuzu tamir ettirmenin kolaylığını yaşarsınız.

iPhone tamiri konusunda iddialı bir servis olan Cepfix, cihazın suya düşmesi, cam kırığı, ses sorunu, kendiliğinden kapanma, görüntü problemi ve benzeri pek çok arızaya çözüm buluyor. Bundan böyle iPhone cihazınızda bir problem olduğunda gözünüz kapalı Cepfix’e emanet edebilirsiniz.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712