Blog
iPhone’unuzu hızlandırmak için 4 ipucu

iPhone’unuzu hızlandırmak için 4 ipucu

İpuçları 10 Mayıs 2016 13:45

Eski iPhone'unuz yavaşlamışsa denemeniz gereken 4 yöntem

Kullanmadığınız uygulamaları ve dosyaları silin

Diğer çoğu elektronik cihazda olduğu gibi, telefonunuzun hafızası programlar ve dosyalar tarafından ne kadar doldurulmuşsa, işletim sistemi o kadar zorlanır. Bu yüzden kullanmadığınız gereksiz uygulamalar, resim ve video gibi dosyaları cihazınızdan silerek cihazınızı hızlandırabilirsiniz. Sadece, dosyaları silmeden önce kaybetmek istemediklerinizi başka bilgisayar veya depolama aygıtına geçirmeyi unutmayın. Açacağınız ekstra hafıza alanı, telefonunuzu hızlandırmanın dışında, pil ömrünüzü de uzatacaktır.

Arkaplanda Uygulanma Yenileme’yi kapatın

Arkaplanda Uygulama Yenileme işlevi, isminden de anlaşılacağı üzere, uygulamaların kullanılmadığı zamanlarda kendini yenilemesini sağlıyor. Yani cihazınızın işletim sistemine ekstradan yük bindirmiş oluyor. Bu işlev uygulamaların hep güncel kalmasına yarasa da kapalı kalması telefonunuzun hızlanmasını sağlayabilir. Bütün uygulamaların kendini yenileme işlevini Ayarlar>Genel>Arkaplanda Uygulama Yenile’ den kapatabileceğiniz gibi isterseniz arkaplanda yenilenme işlevini uygulamalar bazında teker teker de kapatabilirsiniz.

Görsel efektler ve animasyonları kısın

Eğer eski iPhone’unuz son çıkan iOS’i çalıştırmada zorlanıyorsa, bazı görsel özellikleri değiştirmenizde fayda var. Ayarlar’ı açın, oradan Genel’e girip Erişebilirlik’i seçin. Bu menüde Kontrastı Artır’ın içinde Saydamlığı Azalt seçeneğini açık tutun.

Aynı Erişebilirlik menüsünde Hareketi Azalt’ı açmanız da benzer etkiyi sağlayacaktır. Ayarlar’dan çıktığınızda alıştığınız akışkan menü geçişleri ve transparanlık olmayacaktır; fakat bu animasyonlar telefonunuzun işlemcisine yük bindirdiği için kapattığınızda cihazınız hızlanacaktır. En yeni modellerde ise bu işlemin çok bir etkisi olmayacaktır.

Son Çare: fabrika ayarlarına geri dönün

Android tabanlı cihazlarda olduğu gibi, tüm bu öneriler size fayda etmiyorsa yapmanız gereken şey kısaca telefonunuzu fabrika ayarlarına geri döndürüp herşeyi toptan silmek. Fakat bunu yaparken bütün bilgileriniz ve uygulamalarınız silinecektir, bu yüzden telefonunuzdaki bilgileri iCloud veya başka bir servis ile yedeklediğinizden emin olmanız gerekiyor. Silme işlemi Ayarlar’ın Genel bölümünde en aşağıda bulunuyor. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra yeni telefona girer gibi iCloud hesabınızla giriş yapıp yedeklemiş olduğunuz uygulamaları ve ayarları geri yükleyebilirsiniz.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712