Blog
iPhone pilinizin daha fazla dayanması için 4 öneri

iPhone pilinizin daha fazla dayanması için 4 öneri

İpuçları 21 Nisan 2016 23:45

İPhone'unuzu şarjı bitmeden daha fazla kullanabilmek için ipuçları

iPhone cihazınızın gün içinde şarjı kısa sürede azalıyor, pil ömrü olduğundan daha kısa sürede bitiyor mu? Dert etmeyin, iPhone pilinizin daha dayanıklı olması için birkaç basit uygulamayı yapmanız yeterli. Bu konuda size birkaç küçük sihirli tüyo vereceğiz. Bunları yaparak batarya ömrünü uzatabilir, şarjın daha fazla dayanmasını sağlayabilirsiniz. İşte iPhone pilinin daha geç bitmesine yardımcı olacak 4 öneri:

1.Uygulama bildirimlerini kapatın
Bazı uygulamalar her saatte bir olan biteni size haber eder. Bu aldığınız her bildirim şarjın daha kısa sürede bitmesine neden olurken, pilin ömrünü de azaltır. Bu durumun önüne geçebilmek için “ayarlar” menüsüne girip bildirim durumunu kapalı konumuna getirin. Burada istediğiniz uygulamanın bildirim durumunu değiştirebilirsiniz. En az ilginizi çeken uygulamaları seçerek onlardan bunların bildirim durumunu pasif hale ettirebilirsiniz.

2.Görüntü ayarlarını değiştirin
iPhone’un batarya gücünün azalmasında ekran görüntüsünün etkisi büyük. Eğer bataryanızın uzun ömürlü olmasını istiyorsanız, ekran parlaklığını azaltmalı ve ekran çözünürlüğü düşük olan bir duvar kağıdı resmi kullanmalısınız. Telefonunuzu bir süre kullanmayacaksanız, ana sayfada aşağıdan yukarı sürükleyerek ulaştığınız kısayol menüsüne girip parlaklığı azaltabilirsiniz.

3. Arka planda çalışan uygulamaları kaldırın
İnsanların farkına varmadan unuttuğu ve aslında en önemli şeylerden biri de arka planda açık halde kalan uygulamalar. Onlar otomatik olarak çalışır halde olduğundan ekstra güç harcıyor ve cihazın bataryasını olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle sık kullandığımız facebook, twitter ve instagram gibi uygulamalar şarjın kısa sürede bitmesine neden oluyor. Daha verimli bir batarya ömrü için, ana butona çift kez tıklayıp arka planda çalışmaya devam eden uygulamaları sürükleyerek kapatın.

4. Bataryanın yenilenmesi için cihazı uçak moduna alın
Uçak modu sadece uçuşlarda kullanmak için değil. Uçak modu, telefonunuzda sabit aramalar yapmanıza engel oluyor. Özellikle sinyalin zayıf olduğu durumlarda bu moda geçebilirsiniz. Uçak moduna geçerek batarya seviyesinin mevcut durumunu korumuş olursunuz. Uçak modunu seçerek bataryanızın yenilenmesini hızlandırabilirsiniz.

iPhone’unuzda pil sorunu yaşıyorsanız iPhone tamiri konusunda uzman Cepfix’i ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712