Blog
iPhone önbellek temizliği nasıl yapılır?

iPhone önbellek temizliği nasıl yapılır?

iOS 21 Nisan 2016 23:45

Telefonunuzun hafızasını temizlemek isterseniz...

Mobil işletim sistemlerinden iOS, her ne kadar stabil ve düşük donanım ile iyi sonuçlar veren bir işletim sistemi olsa da, son derece kapalı bir yapıya sahip olduğu göz ardı edilemez. Zira Android’de varsayılan olarak yapılabilen önbellek temizliği, iOS’da pek de kolay yapılamıyor. Peki, ön belleğin temizlenememesi önemli bir problem mi?

Ön belleğin temizlenememesi kısa vadede çok ciddi bir sorun sayılmaz. Hatta depolama alanı fazla olan kullanıcılar, uzun vadede bile önbellek dosyalarının iPhone’da yer kapladığının farkına bile varmaz. Ancak 8 GB ve 16 GB depolama alanına iPhone kullanıcıları için bu durum, uzun vadede sorun oluşturabilir.

Zira iPhone modelleri MicroSD kart desteği sunmuyor. Yani depolama alanı bulut depolama çözümleri dışında artırılamıyor. Bulut depolama ise önbellek dosyalarını depolayamadığı için iPhone’da depolama sorunları ortaya çıkıyor.

Zamanla AppStore üzerinden yüklenen her uygulamanın önbellek dosyaları iPhone’da kalıyor ve bu durum sonucunda, uzun vadede kullanıcı sebebini bile anlayamadan telefonun depolama alanını yavaş yavaş tüketiyor.

Peki, iPhone modellerinde önbellek temizleme yapılabiliyor mu? Tabi ki evet. Her sorunun bir çözümü vardır ve önbellek temizleme sorunu da birkaç işlem ile yapılabilir.

iPhone’da önbelleği temizlemek için ilk olarak aşağıdaki bağlantıdan, Macgo iPhone Cleaner isimli programı, bilgisayarınıza indirin. Programı indirdikten sonra kurulumunu yapın.

Macgo iPhone Cleaner programını indirmek için tıklayın.

Programın kurulumunu tamamladıktan sonra açın ve hemen ardından iPhone’nunuzu bilgisayarınıza bağlayın. Daha sonra Macgo iPhone Cleaner programının iPhone’u görmesini bekleyin. Program iPhone’u gördükten sonra, ekrandaki “Scan Your iPhone” seçeneğine tıklayarak iPhone’daki gereksiz önbellek dosyalarını bulun.

Uygulama ön bellek dosyalarını bulmayı tamamladıktan sonra, ekranda yer alan “Clean Your iPhone” seçeneğine tıklayarak, önbellek temizleme işlemini başlatın. Temizlik esnasında genel olarak 1 GB’a yakın dosya silinir. Ancak iPhone’unuza az sayıda uygulama yüklediyseniz, silinen dosya boyutu, daha az olabilir.

Önbellek temizlendikten sonra, iPhone’un bilgisayar ile olan bağlantısını kesin. Son olarak iPhone’u yeniden başlatarak önbellek temizleme işlemini tamamlayın.

İşte önbellek temizleme işlemi bu kadar kolay. Bu işlemi iPhone’nunuzun depolama alanı her azaldığında yeniden yapabilirsiniz.

iPhone’nunuzda meydana gelebilecek herhangi bir sorun için güvenilir ve iyi bir servis arıyorsanız, Cepfix’i deneyin. Yeni nesil cep telefonu tamiri servisi olan Cepfix’de Apple, Samsung, HTC, Sony gibi birçok marka cihazın tamiri yapılabiliyor. Yerinizden kalkmadan 3 kolay adımla cihazınızı onaran Cepfix, cep telefonu ekran tamiri, cam kırığı, şarj soketi arızası, kablosuz ağ sorunu, kameranın çalışmaması gibi birçok soruna çözüm buluyor.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712