Blog
iPhone 8 tasarım

iPhone 8’in Sızan Tasarımı ve Özellikleri

Yeni Ürünler 28 Ağustos 2017 15:00

Merakla beklenen iPhone 8'in basına sızan özellikleri: 3D kamera, kablosuz sarj ve 60 fps 4K video

Geçtiğimiz günlerde piyasaya sızan ve  iPhone 8’in kamerasına ait olduğu iddia edilen bir resim tüketiciler ve teknoloji meraklıları arasında büyük heyecan yarattı. Daha önce Apple'ın henüz tanıtmadığı ürünler ile ilgili yaptığı başarılı tahminler ile adını duyuran Slashleaks tarafından paylaşılan fotoğraflara bakılırsa iPhone 8 yüz taraması özelliğine sahip 3D kamera ile tüketicilerin beğenisine sunulacak. Buna ek olarak geçenlerde iPhone 8'in olduğu iddia edilen kablosuz şarj aksesuarları ile ilgili görseller de internette paylaşılmıştı.

20170828150925_iphone%208%203l%C3%BC.png

Apple tarafından yanlışlıkla yayınlandığı belirtilen Apple HomePod firmware yazılımından iPhone 8 hakkında yüz tanıma özelliği gibi birçok detay ortaya çıktı.

Bir başka bilgiye göre ise iPhone 8 kullanıcının yüzünüzü algılayarak bildirimleri kapayacak bir sensöre sahip olacak. Bu konu Apple kullanıcılarının  en büyük şikayetlerinden birine çözüm olacağı için çok önemli bir adım olarak görülebilir. Yanlışlıkla yayınlanan kodlara bakılırsa iPhone 8 hem ön hem de arka kamerasıyla 4K videoları saniyede 60 kareyle kaydedebilecek. Su geçirmeyen yapıda olacağı da iddia edilen telefonda kulaklık girişinin de olmayacağı konuşuluyor. Apple'ın ana tedarikçilerinden Foxconn’da üretimi tamamlanmış iPhone 8’lere ait olduğu iddia edilen fotoğraflara bakılırsa parmak izi sensörü cihazın arka tarafında konumlandırılarak bu konuda Samsung ile aynı yol izlenmiş.

20170828151346_iphone%208%20arka.jpg

Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan haberlere göre, Apple, iPhone ve iPad gibi mobil cihazlarında yapay zeka görevlerini yerine getirmesi için özel bir çip geliştiriyor. Bu çipin, iPhone'ların en çok şikayet aldığı konular olan pil ömrünü ve genel performansı artırması bekleniyor.

20170828151737_iphone%208.jpg

Şirketin mali durumu ile ilgili konuşan Apple'ın CEO'su Tim Cook, iddiaların aksine yeni iPhone modelinin lansmanın Eylül'de yapılacağının sinyalini verdi ve herhangi bir gecikmenin söz konusu olmadığını belirtti. Ancak gelen iddialar Apple'ın, kablosuz şarj etme, 3D tarayıcı, Dokunmatik Kimlik ve OLED ekranı gibi yeni özellikleri telefona eklemekte güçlük çektiği yönünde. Bu konuda Digitimes’ın yayınladığı son raporda, iPhone 8 üretiminin henüz başlamadığını ve telefonun en erken Kasım veya Aralık aylarında piyasaya sürülebileceğini iddia ediyor.

 

iPhone modelinin fiyatının 1200 dolardan başlayacağı ileri sürülen bir başka iddia. Bu rakam doğru kabul edilirse ABD fiyatı 649 USD olan iPhone 7’nin neredeyse iki katı olması tüketiciler için kötü haber.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712