Blog
iphone 7 arka kasa resim

iPhone 7 Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Yeni Ürünler 11 Ekim 2016 11:30

Apple'ın son kozu iPhone 7'nin öne çıkan özellikleri

Telefonların şahı denebilecek bir ürün ve modeli geliyor. Herkesin dört gözle beklediği bu tasarım harikası teknolojik cazibe, sahip olduğu üstün nitelikler ile hem görsel anlamda eskilerine göre daha şık hem de kullanım olarak daha kolaylıklar sunması adına ilgi çekici yenilikler getiriyor. Eğlenceli olduğu kadar insanı çeken bir kullanışlılık sunuyor. Önceki modellerin ve sürümlerin aksine kazandırılan birçok özellik sayesinde, değiştirilen ve geliştirilen bir şaheser olarak karşımızda duruyor.

20161011113108_iphone%207%20apple%20logolu.jpg

Tasarımı Değişti

Tasarım harikası ürünler zincirinin devamı olarak iPhone 7 ortaya konmaktadır. Önceki sürümlerin negatif yanlarının törpülendiği ve daha kullanışlı hale getirildiği bu model ile uç adımlar ve uygulamalar görülmektedir.

Evvelki dizaynlarda görülen, göze takılan yanlardan olan ve kullanımı engelleyen anten şerit bu modelde ana gövdenin iki tarafına ovallik kazandırılarak pozisyonlandırılmıştır. Ardındakilerin seyreltilmesi neticesinde gösterişsiz ve daha da sevimli olan bir dış yüzeye sahip olmuştur.

Birçok Yeni Özellik

Yenilik kapsamındaki bir başka husus da müzik vs. dinlemek için tasarlanmış ve sırıtan girişin artık tasarımdan kullanılmaması olmuştur. Fazladan bir ses çıkışı ekleyerek hem sesin kalitesini hem de miktarını geliştirmiş olmaktadır. Sesin ve data iletimi Lightning portu sayesi ile gerçekleştirilecek.

Yepyeni kamera sistemleri, şimdiye dek ki en iyi performansı ve pil ömrü, aklınızı başından alan stereo hoparlörleri ve kulaklıkları, bugüne deyin ki en renkli ve en canlı ekranı, suya ve sıçramalara dayanıklı yüzeyi, kısacası her milimiyle çok ama çok güçlü bir telefon durmakta karşınızda. Dayanılması güç bir güzelliğe sahip iPhone7. Yeni siyah ve simsiyah renk seçenekleri sunana iPhone7’ye yeni ana ekran tuşu tasarlanmıştır. 12 megapixel kamerası, optik görüntü stabilizasyonu, 7megapixel Facetime HD kamerası, 4 LED’li True Tone Flash özellikleri ise baş döndürmekte.

20161011113250_iphone%207%20dik.jpg

İlklerin Telefonu: Çok Sulu

Artık korkmadan rahatlık ile kullanılabilecek bir tasarım geliyor. Nasıl yapılır? Kim yapar? Diyerekten beklenileni iPhone gerçekleştirdi. Sudan çekinmeyen hatta yüzerken dahi konuş ulunabilecek bir model nihayet çıkıyor. Aynı zamanda bu tasarım cazibesi IP67 yetki belgesi ile suyun derinliklerinde yarım saat süresince sudan zarar görmeyecek şekilde tasarlanmaktadır.

Ekran

Ekranında her hangi bir değişiklik olmaması düşünülüyor. Çözünürlüğünün ve boyutunun gayet uygun olması hasebiyle bu modelde de aynıyla devam ediyor. Tek fark ekran basıncı dayanıklılığının hassasiyeti arttırılmış.

Kattığı eşsiz değer ile 9,7 inçlik iPad Pro özelliğini bu ekrana sahip modelin dede uyguluyor. Bu nitelik ile ürünün en ileri teknik boyuta ulaşmış ekranı olmaktadır. Görsellik adına size renklerdeki nitelikli seyir zevki katacak ve ekranının gözlemlenmesini sağlayacak parlaklık kazandırılmış durumdadır.

 

Donanım

Gücünü Apple 10 Fusion şeklinde üretilen 4 çekirdekli oluşundan alıyor. İşlemcisinin gücü ile hız duvarlarını aşacak duruma getirilmiş. Böylece normal bilgisayarların dahi zor sahip olduğu 2.4 GHz gibi bir sürate ulaşabilecek. Cpu ve Gpu yanlarına göre yüzde elliye varan oranlara evveldi tasarımlara göre çok kuvvetli hale getirilmiştir. Hafıza boyutu itibarı ile bu raddeden sonra 16 rakamı tedavülden kaldırılmış oluyor. 32 Gb hafıza ile kullanıcısına bol bir kullanım alanı sunuyor. İki GB RAM ile hızını katmerlendirecektir.

Kamera

Bu model geçişinde en önemli ayaklardan birinin kamerada olduğu söylenebilir. Çekim oranı diğeri ile aynı 12 olan bu model de sensörünün ebadının arttırılması ile çözünürlük bağlamında sağladığı katkı bu unsuru farklılaştırıyor.  OIS katkısı ile resimlerinizde herhangi bir deforme ve yayılma yaşanılmasına mani olunuyor.

Ayrıca kullandığı mercek lensi ile fark yaratıyor. Gece karanlığında ışık yetersizliğinde dahi size güzel çekimler yaptırıyor.

20161011113422_iphone%207%20plus%20normal.jpg

Batarya

Bataryasının hem dayanma çapını hem de gücünü arttırarak 1.960 mAh gücünü kullanımınıza sunuyor. İşlemcisinin işlevinin randımanını A10 ile kazanca dönüştürecektir. İki gün boyunca musiki dinleme süresi kazandırması ve yarım günden fazla film izlene bilmesi gibi bir ömür tayin ediliyor.

Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Ürün eylülün ortalarında alımınıza müsait duruma gelmesi planlanıyor. 32 gb kapasiteli olan model takriben 649 Amerikan Doları, Türk Lirası olarak da 3400 civarlarında bir rakam olacak. Renk seçenekleri olarak da bolluk yaşanacaktır. Gümüş en tercih edilenin yanında siyah ve sim siyah renk seçenekleri mevcuttur. Altının tonları da seçenekler arasında vardır.

 

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712