Blog
Hamile bayanların cep telefonu kullanırken dikkat etmeleri gereken 4 nokta

Hamile bayanların cep telefonu kullanırken dikkat etmeleri gereken 4 nokta

İpuçları 21 Nisan 2016 23:45

Hamilelik dönemlerinde, anne adaylarının yaşam tarzlarına ve sağlıklarına azami düzeyde dikkat etmeleri gerekiyor. Teknolojinin neden olacağı olumsuz etkileri göz önüne alarak cep telefonu kullanımlarında da bir hayli dikkatli ve kontrollü olmaları ger...

Hamilelik dönemlerinde, anne adaylarının yaşam tarzlarına ve sağlıklarına azami düzeyde dikkat etmeleri gerekiyor. Teknolojinin neden olacağı olumsuz etkileri göz önüne alarak cep telefonu kullanımlarında da bir hayli dikkatli ve kontrollü olmaları gerekiyor.

Hamile bayanların cep telefonu kullanımı ile ilgili yapılan araştırmalar sonucunda net bir bilgi olmamasına karşılık, birçok tez savunuluyor. Ve savunulan her tez bir noktada birleşiyor. Hamilelerin cep telefonu ve benzeri cihaz kullanımları doğacak olan bebeği birçok yönden etkilemekte. Kimi etkiler bebek doğduğunda ortaya çıkarken kimileri çocuk büyüdüğünde kendini gösterebiliyor.

Hamile bayanların doğacak bebeklerini sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmeleri için cep telefonu kullanımlarını mutlaka bir düzene sokmaları gerekli. Bu durumda uygulamaları ve dikkat etmeleri gereken bazı noktaları sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Cep telefonunu bir saatten fazla kullanmayın


Yapılan bir araştırmada 12 haftalık dişi kobay fareler bir ay boyunca 10, 30 ve 60 dakikalık sürelerle cep telefonlarına maruz bırakılmış ve daha sonra farelerin beyin ve beyinciklerindeki hücre sayılarında azalmalar olduğu gözlemlenmiş. Bunun sebebinin Cep telefonlarından yayılan elektromanyetik dalgalar olduğunu söyleyebiliriz. Bu farelerin doğurdukları yavruların ise sağlıklı bir beyne sahip olmadıkları görülmüş. Bu araştırmadan da anlaşılacağı üzere anne adaylarının bir saatten fazla cep telefonuna maruz kalmaları doğacak çocukları için son derece zararlı olacaktır. Bir saatten fazla telefon kullanmanız, doğacak çocuklarınızın öğrenme fonksiyonlarını gerileteceği gibi davranış bozukluklarına da neden olabilir. Bu davranış bozuklukları arasında duygusal değişiklikler, hiper aktiflik ve iletişim bozukluklarını sayabiliriz. Bu nedenle cep telefonu ile bir saatten fazla zaman geçirmeyin.

Uzun süre cep telefonu kullanmak sağlığa zararlı


Teknoloji oldukça hızlı bir şekilde gelişiyor. İnsanlığa ve işleyişe oldukça faydalı olan teknoloji aynı oranda insan sağlığını da tehdit ediyor. Cep telefonları her gün yenileniyor. Bir üst modeli yeni uygulamalar içeriyor. Ancak bu ilerleme sağlık açısından da olumsuz bir durum yaratıyor. Yaydığı radyasyon ile hamile bayanlara ve dolayısıyla karınlarındaki bebeklere ciddi hasarlar verebiliyor. Özellikle akıllı telefonların ortaya çıkması ile sadece telefon görüşmeleri esnasında telefonla birebir temas halinde iken değil, telefon boşta dururken bile internet ve benzeri bağlantılardan dolayı sinyal alımı gerçekleşiyor. Bu durum ise hamileler ve bebekleri için bir tehdit unsuru oluşturuyor. Hem kendiniz hem de çocuğunuzun sağlığı için hamilelik döneminde cep telefonu kullanımını minimuma düşürün.

20160825123028_Hamile%20cep%20telefonu%20kullanmalar%C4%B1-hamile%20kad%C4%B1n%20ve%20cep%20telefonu.jpg

Elektromanyetik sinyallere karşı önlem alın


Cep telefonları yaydıkları elektromanyetik sinyaller nedeni ile son derece zararlılar. Telefonu kullanmadığınızda bile bu sinyaller etkileşim gösterebilir. Bu nedenle özellikle gece yatarken, yattığınız odada cep telefonlarınızı asla bulundurmayın. Yatak odanıza uzak bir yerde ve kapalı bir konumda bırakın ki, sabaha kadar boş yere zararlı dalgalar evinize hakim olmasın.

Uzun süreli telefon görüşmelerinden kaçının


Uzun süreli telefon görüşmelerinden uzak durun. Cep telefonları radyasyonu en çok aktif görüşmeler esnasında yayarlar. Bu süreyi ne kadar kısa tutarsanız o kadar iyi. Normal bireylerde dahi yarım saatin üzerinde telefon görüşmeleri uygun görülmezken, hamile bayanlarda bu durum kesinlikle önerilmez. Kısa süreli görüşmelerde ise telefonu mümkün olduğunda uzak bir yerde tutarak kulaklık vasıtası ile görüşmeleri yapmak en ideali olacaktır.

Telefonunuzu dikkatli kullanın


Cep telefonları her ne kadar dayanıklı olsalar da onları kullanırken dikkatli olmakta fayda var. Artık iki can taşıyorsunuz ufak bir dikkatsizlikle telefonunuz elinizden kayıp bir yere düşebilir veya bir yere çarpması halinde bozulup kırılabilir. Böyle durumlarda cep telefonunuzu kolayca tamir ettirebileceğiniz güvenilir bir servis bilmeniz yararınıza olacaktır. Cep telefonunuz bozulduğunda karnınız burnunda yollara düşüp telefon tamiri için onca sıra beklemeyi istemezsiniz değil mi? O halde Cepfix ile tanışmalısınız. Akıllı telefon tamiri servisi olan Cepfix, hızlı ve pratik çözümleriyle cihazınızdaki her türlü soruna çözüm buluyor. Ayrıca telefonunuzu evinizden alıp onarım sonrası geri evinize teslim etmesi kullanıcılara büyük kolaylık sağlıyor. Özellikle kendini fazla yormaması gereken hamileler için harika bir servis. Cepfix’de iPhone tamiri, Samsung tamiri ve daha birçok markanın cep telefonu tamiri yapılabiliyor.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712