Blog
Cep telefonu ile fotoğraf çekerken uygulayabileceğiniz 3 yöntem

Cep telefonu ile fotoğraf çekerken uygulayabileceğiniz 3 yöntem

İpuçları 21 Nisan 2016 23:45

Modern tasarımları ve gelişmiş özellikleriyle dikkat çeken yeni nesil cihazların en belirgin özelliği de yüksek çözünürlüğe sahip kameraları. Günümüzde akıllı telefonların kameraları üstün kalitede olsa da, yanlış kullanım sonucu kötü foroğraflar çekm...

Modern tasarımları ve gelişmiş özellikleriyle dikkat çeken yeni nesil cihazların en belirgin özelliği de yüksek çözünürlüğe sahip kameraları. Günümüzde akıllı telefonların kameraları üstün kalitede olsa da, yanlış kullanım sonucu kötü foroğraflar çekmeyi başarıyoruz. Ancak bazı basit detaylara dikkat ederek harika fotoğraflar çekebilir, hatta profesyonel bir fotoğrafçıdan farkınız kalmayabilir.
Birkaç teknik yöntem, lensi temiz tutma ve yardımcı programlardan destek alarak kusursuz fotoğraflar çekebilirsiniz. İşte cep telefonu ile fotoğraf çekerken işinize yarayacak 3 öneri:

Lens temizliğine önem verin


Mobil cihazlarla fotoğraf çekerken yüksek düzeyde görüntü kalitesi yakalamak istiyorsanız, lensinin temizliğine özen göstermeniz şart. Cihazın lensi ne kadar temizse görüntü kalitesi o denli iyi olacaktır.
Lensin üzerinde bulunan bir çizik veya çatlak, odaklama ve netlik konusunda sıkıntı yaratabilir. Doğru odağı yakalamakta zorluk çekeceğiniz gibi, fotoğraf üzerinde belli bozulmalar görebilirsiniz.

Eğer lensinize yağ bulaşmışsa bu durumda parlama oluşup bulanık bir fotoğraf ortaya çıkabilir. Bu nedenle fotoğraf kötü çıktığında lensinizi gözden geçirmenize fayda var. Lensin yüzeyindeki yağı ıslak mendille alıp kuru bir bezle silebilirsiniz.

Ancak lensinizde çizik varsa veya lensiniz çatlamışsa, yapacağınız en doğru şey servise götürmek olmalı. Yenilikçi akıllı telefon tamiri servisi Cepfix bu anlamda iyi bir seçim olabilir.

20160825130520_cep%20telelefonu%20ile%20fotograf%20%C3%A7ekerken%20uygulanacak%203%20y%C3%B6ntem-lens%20temizli%C4%9Fi.png

Işığı iyi yakalayın


Cep telefonu ile çekilen fotoğraflarda sadece kameranın görüntü kalitesinin iyi olması yetmiyor. Eğer fotoğrafı çekerken ışığı doğru ayarlamazsanız, beklediğinizden kötü bir sonuçla karşılaşabilirsiniz.
Işık ayarı yapmanın en basit yolu ışığı arkanıza almaktır. Böylece fotoğrafta ışığın neden olacağı herhangi bir parlamayı önlemiş olur, çekeceğiniz görüntüde dengeli bir aydınlık yakalayabilirsiniz.

Işığa göre fotoğraf çekme konusunu kavradığınızda, çok daha net ve güzel fotoğraflar elde edebileceksiniz. Işığı arkanıza alarak çektiğiniz fotoğraf ile ışığı karşınıza alarak çektiğiniz fotoğraflar arasında büyük fark olacağı kesin.

Işığı arkanıza alarak çektiğiniz fotoğrafta daha belirgin bir görüntü olurken, tam tersi durumda çektiğiniz obje daha karanlık ve bulanık görülebilir.

20160825130748_cep%20telelefonu%20ile%20fotograf%20%C3%A7ekerken%20uygulanacak%203%20y%C3%B6ntem-%C4%B1%C5%9F%C4%B1%C4%9F%C4%B1%20yakalama.png

Fotoğraf düzenleme uygulamalarından yararlanın


Mükemmel bir fotoğrafa kavuşmada en iyi yardımcınız fotoğraf düzenleme uygulamaları. Bu tip uygulamalarla fotoğraflarınıza çok daha güzel ve kusursuz bir görünüm kazandırabilirsiniz. Fotoğraflarınıza uygulayacağınız küçük dokunuşlarla onları bambaşka bir görünüme sokabilirsiniz.

Fotoğrafın rengi karanlıksa biraz açarak aydınlık verebilir, soluk görünüyorsa biraz kontrastı arttırabilirsiniz. Bulanık olan fotoğraflarda keskinliği artırıp daha iyi bir görüntü yakalayabilirsiniz. Sıra dışı ve değişik bir görüntü için ise çeşitli renk filtrelerini kullanabilirsiniz. Profesyonel anlamda bir uygulama arıyorsanız Adobe Photoshop Touch ve Aviary Photo Editor’u deneyebilirsiniz. Ancak küçük çaplı değişiklikler için instagram yeterli olabilir.

Telefonunuzun kamerasında bir sorun olmadığı takdirde bu işlemleri rahatça yapabilirsiniz. Ancak kameranızın çalışmaması durumunda fotoğraf çekemez ve bu yöntemleri deneyemezsiniz. Böyle anlarda bozulan akıllı telefonlarınız için kaliteli ve hızlı bir servis olan Cepfix’den daha iyi bir yardımcı olmaz.
Apple, Samsung, HTC, Sony gibi birçok marka akıllı telefonu kolayca tamir edebilen Cepfix ile yerinizden kalkmadan cep telefonu tamir hizmeti alabilir, hatta onarım süresince Cepfix’in sunduğu yedek telefonu kullanabilirsiniz. Cepfix, cihazınızı onararak size yepyeni bir halde teslim eder, son derece kaliteli fotoğraflar çekebilirsiniz.

 
 
 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712