Blog
Akıllı telefonunuzu nasıl temizlemelisiniz?

Akıllı telefonunuzu nasıl temizlemelisiniz?

İpuçları 07 Mayıs 2016 20:45

Akıllı telefonunuzu temizlerken dikkat etmeniz gereken hususlar

Telefonunuzun umumi tuvaletlerden 18 kat daha kirli olduğunu biliyor muydunuz? Evet, elimizden düşmeyen bu telefonlar birer bakteri deposu. Yüzünüzü bu pis yüzeye temas ettirmemelisiniz. Peki, bu kirli telefonlar nasıl temizlenmeli?

Öncelikle ev temizliği için kullanılan dezenfektan ve deterjanlardan uzak durmanız gerekiyor. Bu tür güçlü kimyasallar, cihazınızın cilasını sökebilir veya üzerinde kalıcı izler bırakabilir. Elinizin altında bulunması gereken malzemeler bir mikrofiber bez, kulak temizleme çubuğu, su ve alkol.

cleaning-supplies.png

Dokunmatik ekran ve kamera lensi dışındaki kısımlari temizlemek için oluşturacağınız sıvının, 40/60 oraninda alkol ve sudan olusmasi yeterlidir. Ekran ve kamera lensi temizliği için ise saf su kullanmanız gerekir. Temizliğe başlamadan önce cihazınızı kapatmayı unutmayın. Mikrofiber bez (gözlük temizleme bezi) ile cihazınızın ana yüzeylerini nazikçe temizlemelisiniz. Son çıkan akıllı telefon modelleri oleophobic, yani yağ tutmaz kaplamalı. Ellerimiz ve yüzümüzdeki yağın telefonlara geçip kirlenmesine karşı geliştirilmiş bir kaplama. Bu yüzden telefonunuzun yüzeyini sert bir biçimde temizlerseniz, kaplama zaman içinde eskiyip çıkabilir. 

Ulaşamadığınız girintili yüzeyleri kulak temizleme çubuğu ile temizleyebilirsiniz. Kameranızın lensini kulak çubuğu ve su ile temizledikten hemen sonra, kulak çubuğunun öbür kuru kısmı ile kurutmayı unutmayın ki, lensinizde leke kalmasın.

safely-clean-smartphone-screen-featured-jegandsons.jpg

Telefonunuzu temizlerken dikkat etmeniz gereken diğer bir husus ise var olan çatlakların üzerine baskı kurmamaktır. Bu çatlaklar, baskı gördükten sonra büyüyebilirler. Çatlaklar kontrolden çıkarsa da hiç merak etmeyin, Cepfix isterseniz dokunmatik camınızı değiştirebilir.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712